pátek 17. července 2015

Inženýr Králik

Na začátku byla frustrace, možná spíš pocit marnosti, že se věci vždycky neubírají tím směrem, jak by si člověk představoval a ne po každé je v našich silách to změnit. Snažím se měnit, co se měnit dá a smiřovat se s tím, co změnit nedokážu. Zní to banálně, ale je v tom kus umění. Plést očko k očku, jedno po druhém a nakonec držet v ruce hotovou věc, která někdy třeba i vypadá tak, jak si ji člověk vysnil, je pro mě terapie na různé trable. Je to svého druhu meditace, do oček vkládám střípky rozhovorů, které vedu s ostatními s jehlicemi v rukou, slova, která poslouchám v rádiu  a to co právě prožívám, když počítám oči, a ubírám a přidávám a mám radost. Je to hlavně radost.

Na počátku byly také úžasné postavičky Julie Williams, které jsou nesmírně inspirativní.

A pak se z toho jednoho dne vyloupl Inženýr Králik - 25 cm vysoký (i s ušima), 57 g. Fešák a  trochu frajírek. Postupně si začal žít, jak už to bývá, svým vlastním životem. A začali k němu přibývat další a pak bylo třeba vyzkoušet uplést králičí holku v šatech a pak svetr s copánky. Je už jich vcelku hora, některé si můžete koupit přímo tady na stránkách nebo na fleru


pletená hračka - Králík
pasová fotografie: tmavé oči, srst světle hnědá s tmavší skvrnou na pravé straně obličeje

Králík se představuje, takhle krásně vypadá na výletě
Oblečen do bílo-modro pruhovaného puloveru a hnědých kalhot těsně pod kolena
Inženýr Králik je upletený ze 100% bavlny, kterou je možné prát v pračce na 40° Jeho tělíčko je vycpáno protialergickou polyesterovou výplní, která se dá prát na 60°. Pruhovaný svetřík a šortky jsou vyrobené ze směsi bavlny a polyesteru a je možné je Inženýrovi svlékat a oblékat. Svetr má po straně malý knoflíček. Inženýr váží 56g a měří i s ušima 25cm.


Žádné komentáře:

Okomentovat