pátek 23. října 2015

Petrolejová! na Šumavě


Jo! Petrolejová! To je ženská. Tahle barva mě zaujala už dávno, ale nestihla jsem si na sebe ještě žádný petrolejový kousek pořídit. Tak alespoň šaty s rukávy pro tuhle paní Inženýrku...

Tohle je naše oblíbená šumavská trasa Nová Pec - Stožec. Dá se ujet i na kole velikosti 14´´ a věku 5ti let s pitíčkem a pleteným králikem v košíku. Je perfektní na brusle, akorát tak dlouhá, aby člověka večer trošku bolely nohy. Po cestě jedna keška, dvě hospody a tři zastávky vlaku, kdyby bylo nejhůř.


Cesta vede po silnici, kde prakticky nejezdí auta. V sezóně vás spíš sejme cyklista nebo neopatrný bruslař než motorové vozidlo...

...a nebo vlak. Silnice se asi tak padesátkrát kříží s kolejemi. Takže zhruba stejně tolik šancí, nechat si zajet kolo nebo kolečko do koleje a rozbít si kokos. Je třeba počítat s tím, že se tak minimálně jednou stane.

Místo na svačinku

Restaurace Pstruh ve Stožci. Perfektní špecle a lívance. 

Zpátky v Nové Peci. Tam kde začíná Lipno, koupání ale zase až v létě :(


A ještě jedna šumavská. V zrcadle kopec Smrk (nebo taky ne)
Petrolejová je kompletně včetně šatů a pruhovaných punčoch upletená ze 100% bavlny. Její tělo je nacpáno polyesterovou náplní, která se běžně používá jako vyplň polštářů a je protialergenní. Obojí je možné prát na 40°C. Nicméně doporučuji použít spíše jemný prací režim na vlnu. Šaty je možné svlékat a oblékat, na krku se zapínají na malý knoflíček. Pokud, chcete Petrolejovou pro dítě  mladší tří let, dejte mi vědět, upravíme zapínání tak, aby bylo bezpečné. Petrolejová měří i s ušima 25 cm a váží 56g (jestli od posledního vážení nepřibrala)
Petrolejovou si můžete snadno objednat pomocí tohoto formuláře


Žádné komentáře:

Okomentovat