středa 2. prosince 2015

Moře kultury v Kutné Hoře

Protože tahle instituce je opravdu pro děti (a králíky). GASK - vstup do dětského koutku

V Kutné Hoře už jsme byli letos na jaře, tehdy jsem o existenci téhle instituce měla jen mlhavé povědomí. Absolvovali jsme tenkrát povinnou Kostnici a katedrálu Nanebevzetí Panny Marie. Do GASKu jsme zabloudili až po obědě, protože tam tenkrát byla výstava Jiřího Šalamouna. Galerie mě absolutně okouzlila a málokdy se stane, že je můj názor tak moc v souladu s názory mých dětí. V rámci vstupného na výstavu je i hlídací koutek pro děti, odkud se jim zaručeně nebude chtít, takže po výstavě si můžete s absolutně čistým svědomím dát kafe v galerijní kavárně s pocitem, že i vaše děti se skvěle baví. Minule jsme už nestihli vizuální hernu a tu jsme si tentokrát užili opravdu pořádně. Děti tam doslova vstupují do obrazů a zase z nich vyskakují a když už toho mají plné zuby můžou se uchýlit do místnosti plné pěnových tvarů, ze kterých se dá postavit dům a následně zbořit a pak zase a zase. Můžou jezdit na dřevěných odrážedlech po krásných dlouhých chodbách bývalé jeziutské koleje, popř. malovat po stěnách (jen pastelky jsme neměli sebou). Perfektní zábava na listopadový den.


Tentokrát jsme sebou vzali hudební králičici, ta míří pod stromeček k Marušce. Marušku moc baví hudba, hraje na flétnu a klavír. Proto má králičice žebradlo na noty. Dovolila jsem si u ní také bílou srst, protože Maruška je, usuzuji podle zálib, dáma a králíka si jen tak neušmudlá. A když jemné praní případně problém vyřeší.

Před odesláním nové majitelce jsme králičici chtěli poskytnout trochu kulturní zábavy, přece jen míří za holčičkou v vytříbenými zájmy.

Na prohlídce "Barbory"


V téhle galerii se běhat může a hodí se k tomu skvěle dlouhé, prostorné chodby.

Děti v obraze


Králík v obraze



Žádné komentáře:

Okomentovat